COM OBTENIR EL BORRADOR O LES DADES FISCALS DE LA RENDA 2015?

Per descarregar el borrador o les dades fiscals i així poder tramitar la declaració de la renda 2015, has seguir els següents passos:

En primer lloc, has d’anar a la plana web de la Agència Tributària (www.agenciatributaria.es) i pitjar damunt l’icone RENTA 2015 que apareix a la página principal.

En segon lloc, has de pitjar damunt l’icone TRAMITACIÓN BORRADOR /DECLARACIÓN (RENTA WEB) i per accedir al tràmit hi ha tres maneres:

 

– Amb el certificat digital. Per obtenir el certificat digital, necessites un número de referència que has de sol.licitar a la plana web de la FNMT i després, amb aquest codi i el teu DNI has de personarte a la Agència Tributària o a la Tressoreria de la Seguretat Social. S’ha de demanar cita prèvia. I una vegada confirmada la teva identitat, et podrás descarregar el certificat digital en el teu ordenador. Una vegada descarregat el certificat digital podrás accedir a les teves dades fiscals i tramitar el borrador. Si no disposes del certificat digital, et recoman que utilitzis una de les dues formes següents.

 

– Amb la Clau PIN. Per obtenir la Clau PIN es necessari personarse a l’Agència Tributària o a la Tressoreria de la Seguretat Social (en aquest cas, no fa falta cita prèvia), i será necessari aportar DNI, un número de telèfon mòbil i opcionalment, una direcció de correu electrònic. Una vegada donat d’alta en el sistema Clau PIN, podrás treure les dades fiscals. Per això, necessites el número de DNI, una clau de 4 dígits que ha de ser la mateixa per tràmit i un PIN que has de sol.licitar pitjant l’icone NO TENGO PIN. Has de tenir en compte que aquest PIN caduca als 10 minuts d’haver-lo sol.licitat i no haver-lo utilitzat. Pitjant damunt l’icone NO TENGO PIN, et demanará el teu número de DNI, la clau de 4 dígits, la data de caducitat del teu DNI o en el cas de NIE permanent, et demanará un número de compte que estigui a la base de dades de l’Agència Tributària. Una vegada emplenat les dades sol.licitades, l’Agència Tributària t’enviará un missatge de text amb el PIN en el teu telèfon mòbil, i amb aquest PIN ja podrás descarregar les dades fiscals o tramitar el borrador.

 

– Amb el número de referència. Una vegada estiguis dins RENTA 2015, has de pitjar damunt OBTENER EL NUMERO DE REFERENCIA. Podrás obtenir el número de referència amb la casella 490 de la declaració de la renda del 2014. En aquest cas, necessites la declaració de la renda 2014, el número de DNI i un número de telèfon mòbil. Emplena totes les dades correctament i pitja Aceptar. Seguidament, rebrás, en el teu telèfon mòbil, un número de referència amb el que podrás accedir a les teves dades fiscals o tramitar el borrador. I si ets no declarant, també pots treure el número de referència introduint un número de compte que estigui a la base de dades de l’Agència Tributària. Si no disposes de cap número de compte que estigui a la base de dades de l’Agència Tributària, et recoman que et donis d’alta en el sistema de la clau PIN.