DEDUCCIÓ PER INVERSIÓ EN VIVENDA HABITUAL

Com a regla general, els contribuents que hagin comprat la seva vivenda habitual a partir de l’1 de gener de 2013, no es podran acollir a la deducció per adquisició, construcció o ampliació de la vivenda habitual, excepte que compleixin els requisits següents:

– Haver efectuat qualque pagament al promotor abans de dia 1 de gener de 2013.

– Haver-se deduït por adquisició, construcció o ampliació de vivenda habitual qualque pagament en les declaracions de l’IRPF del 2012 o anteriors.

– Que la construcció finalitzi abans dels 4 anys des de la data del primer pagament efectuat al promotor.

Excepció: Els comptes estalvi vivenda. Els contribuents no podran aplicar-se la deducció per les aportacions que realitzin als seus comptes vivenda a partir de dia 1 de gener de 2013. I si s’han deduït qualque quantitat per aquest concepte en declaracions de l’IRPF anteriors, per no perdre el dret a la deducció en aquestes declaracions, hauran de complir el requisit de l’adquisició de la vivenda habitual en el termini de 4 anys des de la primera aportació.

La base màxima de deducció serà, amb caràcter general, de 9.040 euros anuals i quan es tracti d’adequar la vivenda habitual per raons de discapacitat, serà de 12.080 euros anuals.