QUIN RÈGIM DE L’ECOTAXA EM CONVÈ MÉS?

Hi ha dos sistemes per liquidar l’impost sobre estàncies turístiques (Ecotaxa). El règim en estimació directa consisteix en pagar l’impost recaudat i el règim en estimació objectiva (mòduls) consisteix en pagar una quantitat fixa anual en funció als mòduls que has elegit. Pots consultar com es calcula l’import a pagar en el post de la setmana passada.

La meva recomanació és l’estimació objectiva, en primer lloc, perquè té unes obligacions formals més reduïdes i en segon lloc, perquè pagues una quantitat fixa anual que te serveix per poder fer previsions de les despeses. A més, sempre hi haura una diferència entre aquesta quantitat fixa i la quantitat recaptada per l’Ecotaxa. Si has recaptat menys que aquesta quantitat fixa, no pots reclamar la diferència, i si has recaptat més que aquesta quantitat fixa, tampoc estas obligat a pagar aquesta diferència. Es possible que hi hagui anys que hi surtis guanyant i d’altres perdent pero t`hauras evitat les obligacions formals del règim d’estimació directa que segurament serán més costoses que la quantitat que haguis pogut perdre.

Les obligacions formals del règim de mòduls són:

  • L’alta amb el model 017 abans d’iniciar l’activitat. Només s’ha de presentar una vegada.
  • Si un any hi ha modificacions de l’alta inicial, s’ha de presentar un altre model 017 amb les modificacions en el mes de gener de l’any en curs.
  • Emetre justificant de pagament de l’Ecotaxa al client quan ho demani.
  • Realitzar el pagament de l’Ecotaxa entre el dia 1 de maig i el dia 30 de juny.